Is het jou ook al opgevallen dat SUPPEN steeds populairder wordt?

Steeds vaker krijg ik de vraag van mensen die al eens kennis gemaakt hebben , ” Hee Saskia, ik vind dat SUPPEN echt SUPer en ik il ook graag een board aanschaffen, maar ze zijn best duur…’  Ik geef ze gelijk. SUPboards zijn gewoon flink aan de prijs en dan heb je het nog niet eens over een bijbehorende leuke lichte peddel en een leash voor aan je board. En wil je ook een lekker neopreen pak om de seizoenen wat door te suppen, dan heb je nog meer kosten. En helaas is de sport op dit moment dus zo populair dat een tweedehands ook nog aan de prijs is.

Veel beginners staan ook te klapperen met hun oren als de prijs van een Inflatable SUPboard zien. ‘Maar hij is toch opblaasbaar en van rubber?…’ Wat de meeste mensen niet beseffen is dat de ontwikkelkosten van een goed inflatable board hoog zijn. En ja, er komen nog steeds nieuwere en betere versies op de markt. Juist die innovaties en het feit dat er veel ontwikkeling in zit, maken dat ook deze boards aan de prijs zijn en een hardboard soms evenaren. Waar de eerste opblaasbare SUPboards 15 PSI konden hebben, heb je nu ook al boards die makkelijk 22 PSI kunnen hebben. Even ter vergelijking, ik pomp mijn band van mijn racefiets met maximaal 8 PSI op! Deze nieuwe boards zijn kneiter hard en worden ook nog eens extra stijf  door een lagensysteem tot wel drie lagen aan de binnenzijde en door carbonrail op de randen. Deze boards zijn aardig onverwoestbaar en zeker ook duurzaam en behouden daarmee prima hun waarde. Het is dus geen loze investering.

Waar ik mij wel zorgen over maak is de wildgroei aan inflatable SUPboards op dit moment. We weten allemaal dat veel van deze opblaasbare drijvende objecten gefabriceerd worden in China en andere Aziatische landen. Ook de grote watersportmerken halen daar hun producten vandaan, maar die zijn al wat langer bezig met productinnovaties en materiaaltesten.

Wil je een SUPboard om gewoon lekker mee te ravotten en te spelen voor jong en oud? Koop dan lekker een aanbieding zoals hieronder in de advertenties.  Wil je een degelijk SUPboard waar je langere tijd wat aan hebt en niet snel teleurgesteld in bent in het drijfvermogen?  Die veilig is om op te blazen en makkelijk een volwassen persoon kan dragen en hard genoeg is en blijft om een leuke tocht mee te peddelen? Kijk dan nog even verder en zoek bij de bekendere grote watersport en surfmerken in hun assortiment. Laat je adviseren door gespecialiseerde SUP winkels, gebruikers en andere ervaringsdeskundigen. Voordat je van een ‘Goedkoop een Duurkoop’ maakt. En vergeet niet even te proef paddelen en verschillen te bekijken, alvorens je iets aanschaft.

Hier ook nog een leuke test tussen een goedkoop en kwalitatief board bij zware belasting: facebook foto van een test

Wil je advies of tips ? Laat een berichtje achter of stuur een mail. Ik help je graag verder of zorg dat je een keer kunt proef peddelen.

De leukste bizarre aanbiedingen op een rij die ik even snel kon vinden:

wehkamp, lidl, aquaparx

 

Betere grotere inflatable merken: #AquaInc #Mistral #Fanatic #Siren