Snelst groeiende watersport

De SUP sport (Stand Up Paddle) is momenteel een van de snelst groeiende watersporten in Nederland. Waar je een paar jaar geleden nog een beetje gek werd aangekeken dat je op een uit de kluiten gewassen surfboard met een te lange peddel aan het peddelen was, krijg je nu vooral jaloerse blikken op het water. Zowel jong als oud kan leren SUPpen, het is vooral een leuke niet aan leeftijd gebonden workout.

Op deze website vind je allerhande informatie over de sport in zijn algemeenheid en over dingen die mij persoonlijk interesseren. Doe er je voordeel mee en deel met anderen, want dat doe ik ook zoveel mogelijk.

Welke uitrusting je nodig hebt, lees je op de pagina SUP GEAR. Waar je les kunt krijgen vind je onder  SUP TRAINING

Naslagwerk

Naslagwerk

Iets meer lezen over de SUP sport in Nederland? Lees dan het boek van Morene Dekker, zij startte de eerste SUP school in Nederland (M&M SUP, Amsterdam) in 2011 en heeft een zeer functioneel en leuk boek geschreven : SUP in Nederland.

Uiteraard bestaan er ook nog een aantal interessante boeken over de peddel techniek in het Engels. Een bestseller is bijvoorbeeld:  Steve West’s, Stand Up Paddle Guide .

En voor wie er niet genoeg van kan krijgen? Zoek even Youtube onder Stand Up Paddle en je vindt de wereld aan de leuke en handige filmpjes.

 

 

This website is using the http://www.seowizard.org/ wordpress plugin.