Follow me

What’SUP

What’SUP

De SUP sport (Stand Up Paddle) is momenteel een van de snelst groeiende watersporten in Nederland. Waar je een paar jaar geleden nog een beetje gek werd aangekeken dat je op een uit de kluiten gewassen surfboard met een te lange peddel aan het peddelen was, krijg je nu vooral jaloerse blikken op het water. Zowel jong als oud kan leren SUPpen, het is vooral een leuke niet aan leeftijd gebonden workout.

Op dit blog vind je allerhande informatie over de sport in zijn algemeenheid en over dingen die mij persoonlijk interesseren. Doe er je voordeel mee en deel met anderen, want dat doe ik ook zoveel mogelijk.

Welke uitrusting je nodig hebt, lees je op de pagina SUP GEAR. Waar je les kunt krijgen vind je onder  SUP TRAININGVooral interesse in tourtochten en wedstrijden? Kijk dan vooral even bij SUP ADVENTURE. Voor ieder wat wils dus. 

Naslagwerk

Iets meer lezen over de SUP sport in Nederland? Lees dan het boek van Morene Dekker, zij startte de eerste SUP school in Nederland (M&M SUP, Amsterdam) in 2011 en heeft een zeer functioneel en leuk boek geschreven : SUP in Nederland.

Uiteraard bestaan er ook nog een aantal interessante boeken over de peddel techniek in het Engels. Een bestseller is bijvoorbeeld:  Steve West’s, Stand Up Paddle Guide .

En voor wie er niet genoeg van kan krijgen? Zoek even Youtube onder Stand Up Paddle en je vindt de wereld aan de leuke en handige filmpjes.

IMG_0027

 

who's Saskia?
Hi there,
I’m a #fanatic StandUpPaddle boarder from Holland. Not professional, just addicted and willing to share the stoke. I blog in Dutch and English.
SUP en meer!
Noem mij een fan of misschien wel een verslaafde aan Stand Up Paddle (SUP). De rust, de snelheid de workout en de natuur, voor mij elementen die de sport interessant maken. Ik SUP alleen en samen en voornamelijk op binnenwater (Friesland), blijf een amateur die af en toe ook een wedstrijd meepikt. Overal waar ik peddel krijg ik vragen over de sport, het materiaal en de workout. Tijd om er eens een blog over te schrijven en mijn ervaringen na ruim 3 jaar peddelen te delen. Je leest hier over tips, trucs, innovaties en achtergronden. Reacties zijn welkom - Join! (ik schrijf in NL en ENG)
Facebook SUPPEN.nl

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Insta SUPDAY
This website is using the http://www.seowizard.org/ wordpress plugin.